Pakko aloittaa hehkuttamalla meidan taman paivan puuhasteluja. Oltiin taalla Huessa meren rannalla ottamassa aurinkoa ja parhaiten paikkaa kuvaa sana paratiisi. Aivan mieleton paikka: puhdas ranta jossa puuterihiekkaa ja ihanan lammin vesi. Skorpionejakin nakyi ja matkalla rannalle tormasimme haran nakoiseen elaimeen. Vahan ehka variakin tais tarttua, mutta ei tarpeeksi, joten lisaa vaan nahkaa grillaamaan ens viikonloppuna :)

Nyt kun on paallimmainen ajatus purettu tohon, voi jo vahan kertoa meidan arjestakin. Pieni osa paivasta vietetaan jopa ihan toita tehden. Tai no, ainakin mennaan harjoittelupaikalle eli Huen opetussairaalaan yliopistolle. Tanaan siis meilla oli ensimmainen tyopaiva ja se kesti huimat 3 tuntia. Ilmestyttiin sairaalan sisatautiosastolle tanaan tyylikkaasti myohassa nayttaen idiooteilta. Idiooteilta siksi, etta viisi suomalaista saapui monta numeroa liian suuret, valkoiset ja lapinakyvat sairaalavaatteet paallaan osastolle. Lahkeet olivat kuin 70-luvun leffoista eli levenevat trumpettilahkeet. Jippii. Meille naurettiin suoraan pain naamaa, kun menimme sairaanhoitajien kahvihuoneeseen. Tulipa hyva fiilis, viedaan hyvaa Suomi-kuvaa maailmalle :D Olimme siis hankkineet hoitsuvaatteemme eilen monen tunnin tuskaisen (32c lampoa) etsinnan ja tappelunkatkuisen tinginnan jalkeen Dong Ba Marketista, joka on paikka jossa myydaan kaikkea maan ja taivaan valilta. Meille oli kerrottu, etta voimme sielta hankkia asianmukaiset vaatteet. Noh, toisin kavi. Ehka siis seuraava harkinnan arvoinen askel olisi se, etta teettaisimme vaatteet.

Huomenna siis olisi vuorossa toinen harjoittelupaivamme ja toivottavasti se sujuu mukavemmin. Ei tassakaan paivassa muuten olisi valitettavaa, mutta alku ei meidan osaltamme ollut kovin vahva :D Sairaalassa meita ohjaa taman viikon mukava nuori naislaakari Dr. Lan. Paasemme osallistumaan myos luennoille. Tanaan olimme samalla luennolla vietnamilaisten hoitsuopiskelijoiden kanssa. Aurinko paistoi kivasti silmiin kuunnellessamme vietnaminkielista luentoa kuumissamme. Vieressani istui ihana tytto, joka tulkkasi luentoa englanniksi. On aina mukavaa, kun joillain nuorilla on rohkeutta taalla puhua englantia. 

Ollaan nyt viime paivina nahty aika paljon muita suomalaisia, mika on ollut tosi kiva juttu. Viikonloppusuunnitelmiin siis kuuluu rannalla hengailu niiden kanssa seka ehka pieni baarikierros :D Mehan jo Marjan ja Kaisan kanssa kaytiin tarkastamassa nuorten turistien suosima Brown Eyes viime sunnuntaina. Tunnettiin olomme tosi tervetulleeksi siella saman tien, kun eteemme ojennettiin kolme shottilasia ja lautasellinen sipseja. Shotit oli kirkkaan vihreita ja maistui tosi hyvalle, nams. Piti tietysti kokeilla minkalaisia drinkkeja siella on ja valittiin listalta Suomesta tuttuja baarijuomia. Ihan kivat muuten, mutta ei niihin kylla mitaan lantrinkia taalla laiteta :D

Ruoka taalla on tosi hyvaa ja yritykset syoda kevyesti kaatuu yleensa siihen, etta ravintolassa eteemme isketaan menu, jossa on toinen toistaan ihanempia ruokia. Ja jalkiruokia. Eihan niista siis taallakaan paase eroon... Hedelmat on aivan ihania: tuoreita ja halpoja. Ainoa huono puoli niissa on se, etta ne houkuttelee hotellihuoneeseemme muurahaisia. Taalla on myos kuulemma mukaan jattilaisrottia ja hotellimme ulkoseinia pitkin kiipeilee useita suht isoja sisiliskoja.

Mutta tassa vahan uusimpia touhujamme, Kaisan ja Marjan blogissa vahan yksityiskohtaisempaa tietoa. Ja kuvia!! :) Tassa niista vahan esimakua eli kuva Thuan An Beachilta. Taa ei kylla kuvassa ole laheskaan yhta ihanan nakonen, kun mita se todellisuudessa on... Voitte ehka kuvitella :)

1914871.jpg